Hva er de forskjellige typene lån?

Et lån er en måte for en person eller organisasjon å låne en annen person penger. Til gjengjeld for pengene pådrar mottakeren seg gjeld, og er vanligvis pålagt å betale renter på gjelden til den er tilbakebetalt, samt hovedstolen som er lånt. Det er en fin måte for folk å få tilgang hva er kreditt til kapital til ulike formål. Nedenfor finner du noen av de vanlige lånetypene. Les videre for å lære mer. Et lån kan være sikret eller usikret, og kan være for et bestemt formål.

Usikrede lån

Når du ønsker å få et lån, er det to primære valg: sikrede lån og usikrede lån. Forskjellen mellom de to er at et usikret lån ikke krever sikkerhet, slik som hjemmet ditt. Dette betyr at du kan søke om et lån med dårlig kredittscore hvis du trenger det, men vilkårene og rentene for et lån med sikkerhet er mye høyere. Hvis kreditten din er dårlig, bør du vurdere å forbedre kredittscore før du søker om et usikret lån.

En av fordelene med et lån uten sikkerhet er at det raskt kan forbedre kredittvurderingen din. Med en forbedret kredittscore kan du kvalifisere for større kredittgrenser og bedre renter. Som med alle lån, må du vise at du tjener en jevn inntekt. Ulempen er imidlertid at usikrede lån har en tendens til å ha høyere rente og vanskelige betingelser. Noen velger å bruke kredittkort for å betale ned regningene, men disse lånene har ofte høyere renter. På grunn av dette velger mange forbrukere boligkredittlinjer, som lar dem låne mot egenkapitalen i hjemmene sine. Selv om disse lånene kanskje ikke er like sikre, har utlåner liten risiko for å tvangsutlegge hjemmet ditt hvis du ikke betaler dem tilbake.

Selv om et usikret lån ikke krever sikkerhet, bør du være forberedt på muligheten for mislighold. Noen långivere vil ønske å se at du har nok sparing, noe som kan gjøre at du ikke går glipp av betalinger. Det er likevel best å bare låne det beløpet du trenger og planlegge fremover. Usikrede lån kan bli funnet gjennom lokale banker og kredittforeninger, så vel som online långivere. Du kan til og med kvalifisere deg for prekvalifisering for et lån før du søker. Når du har funnet utlåneren, er det på tide å sammenligne renter, gebyrer og vilkår.

En av fordelene med et usikret lån er at det ikke innebærer sikkerhet, noe som betyr at du har råd til å betale tilbake. Men hvis du ikke betaler det, vil kreditten din lide, noe som kan være et stort problem. Dette kan gjøre det vanskelig å få ny kreditt i fremtiden. Så når du søker om lån, er det best å vite nøyaktig hva du har råd til. Da kan du søke om det lånet som passer best for dine behov.

Usikrede lån er også kjent som kredittkort. Selv om de ikke krever sikkerhet, har de fortsatt høyere rente og lånegrenser enn sikrede lån. De fleste personlige lån, kredittkort og studielån er usikret, men det er også noen få som krever sikkerhet. Noen private studielån, som de for studenter, er usikret. Uansett om du trenger et lite beløp for en uventet utgift, kan et lån uten sikkerhet være det beste valget.

Åpne lån

Et åpent lån gir bekvemmeligheten av fleksibilitet i hvordan du bruker pengene dine. Du kan bruke så mye du vil, så lenge det er under kredittgrensen din. I tillegg kan åpne lån spare deg penger i rentekostnader fremfor et avdragslån. Avhengig av din økonomiske situasjon og kredittscore, kan du være i stand til å kvalifisere deg for et kredittkort som tilbyr belønninger for store kjøp. Enten du planlegger en stor ferie eller bare ønsker å gjøre noen små kjøp, kan åpne lån være den ideelle løsningen.

På grunn av deres fleksibilitet er åpne lån et flott alternativ for mange mennesker. De kan brukes til alle formål, og fleksibiliteten til lånet gjør dem til et flott alternativ for uforutsette utgifter. I tillegg har HELOCS vanligvis lave renter. Usikrede kredittkort er et ekstra betalingsalternativ for forbrukere, og gir dem tilgang til kreditt når de trenger det. I tillegg kan de brukes til nødssituasjoner, når det er lite penger.

En annen type åpent lån er en kredittlinje. Disse kredittlinjene lar deg ta ut så mye du trenger, og de har ingen sluttdato. Du kan bruke dem etter hvert som du trenger dem eller søke på nytt om mer penger når du trenger det. Mange bruker åpne lån til daglige utgifter som nødsituasjoner eller nedbetaling av kredittkort med høy rente. De kan være nyttige for en rekke formål, fra oppussing til en ny bil.

En god åpen låneavtale vil inneholde navnet på industrilåneselskapet og dets adresse. Du må også finne ut hvilken type sikkerhet som ble tatt. Dessuten bør du se nærmere på metoden for å bestemme minimumsbetalinger og påfølgende forskudd. Du vil også finne ut hvor mye renter industrilånselskapet vil kreve. Det er viktig å få de beste prisene og vilkårene når du sikrer åpent lån.

The Truth in Lending Act styrer åpne lån, og sikrer at kreditorer avslører alle gebyrer og vilkår. De krever også at kreditorer varsler låntakere 45 dager i forveien hvis de endrer vilkårene eller gebyrene. Det er imidlertid ingen krav til långivere om å varsle låntakere når rentene deres går opp etter et lavprisincentivprogram. Så sørg for å lese det som står med liten skrift før du signerer en avtale. På denne måten vil du være trygg på at du får det beste tilbudet.

Et åpent lån ligner på en rullerende kredittlinje. Du har en viss sum penger å bruke og betaler bare tilbake det du bruker. Et åpent lån ligner på et kredittkort, da det kan brukes i mange situasjoner. Hvis du leter etter et personlig lån for nødsituasjoner, kan åpne lån være et godt alternativ. Du kan enkelt betale tilbake pengene du låner, og de vil aldri gå rundt.

Utdanningslån

Hvis du tenker på å videreutdanne deg, tilbyr banker ofte utdanningslån. Disse lånene kan hjelpe deg med å videreutdanne deg eller starte karrieren. Men ikke alle studenter er kvalifisert for studielån; Banker vil undersøke en students akademiske rekord og studieløp før de godkjenner et lån. Men hvis du oppfyller kravene, kan utdanningen din bli en realitet. Prosessen kan være overveldende, så sørg for at du vet hva du kan forvente.

Før du søker om studielån, sørg for at du forstår vilkårene. Det er best å låne bare det du trenger for å fullføre skolen. I tillegg til å forstå vilkårene og betingelsene for lånet, bør du alltid beholde en kopi av alle dokumenter. Du bør aldri signere et gjeldsbrev med mindre du er 100 % sikker på at du kan betale det tilbake. Selv om du ble uteksaminert, må du fortsatt betale tilbake lånet.

Heldigvis er det flere måter å konsolidere føderale utdanningslån på. Det første alternativet er å kombinere føderale og private lån til ett enkelt direkte konsolideringslån. Mange private långivere tilbyr også dette alternativet, men husk at private lån ikke er kvalifisert for føderale lånetilgivelse og tilbakebetalingsprogrammer. Dette er grunnen til at du bør sørge for at du kvalifiserer for føderale lånetilgivelse og tilbakebetalingsprogrammer først. Når du har bestemt deg for å være kvalifisert, kan du søke om et føderalt lånekonsolideringsprogram.

Et annet alternativ for studenter er den inntektsdrevne nedbetalingsplanen. Denne planen lar deg foreta betalinger basert på inntekten din, slik at du kan unngå å betale ekstra for renter. Men du må sørge for at du har høy nok inntekt til å kvalifisere deg til programmet. Hvis du har høy nok inntekt, kan du også få tilgivelse av lån gjennom programmet for tilgivelse av lån til offentlig tjeneste. Men sørg for at du gjør leksene dine på disse programmene for å lære hvordan du søker på det beste programmet for deg.

Når du bestemmer deg for et utdanningslån, er det viktig å huske at det er minimumslån. Hvor mye penger du kan låne vil avhenge av dine økonomiske behov, men lånebeløpet må være minst like mye som den totale kostnaden for oppmøte minus eventuell annen økonomisk støtte du mottar. Du vil også huske at utdanningslån varierer med hensyn til renter, gebyrer og tilbakebetalingsvarighet. Sørg for å sjekke med utlåner før du søker.

Den gode nyheten er at du kan kreve skattefradrag på rentedelen av et utdanningslån. Dette gjelder imidlertid ikke for tilbakebetalingen av hovedstolen. Skattefradraget du kan kreve på rentedelen av et utdanningslån er ubegrenset, men du må få bevis fra banken. Renteavdragsfasiliteten er tilgjengelig i inntil åtte år etter at lånet er oppnådd. Da må du betale på resten av lånet.

Laisser un commentaire

Votre adresse e-mail ne sera pas publiée.